I en verden hvor der bruges flere metervis af spalteplads på hvordan kvinder skal realisere sig selv ved at gøre karriere, få mere i løn, have det perfekte hjem og drikke caffe latte på de mest trendy cafeer med veninderne. Så min overskrift måske noget at et postulat. Men ikke desto mindre, så står jeg ved den.

Der er naturligvis masser af mænd som tænder på selvstændige kvinder som har en fremadstormende karriere, tjener mere end dem selv, kan citere Immanuel Kant og kan bestille kaffe på Baresso samtidig med at de viser de sidste nye iPhone apps, og iøvrigt glæder sig over hvordan Margrethe Vestager satte Pia Kjærsgaard på plads i Debatten på DR2.

Måske lige netop derfor, stikker nogle af disse kvinderne på film ud fra mængden. De giver os et pusterum. De giver os en drøm om en verden som ikke dikterer, at vi skal være bange for jordskælv, terror eller stigende priser på mælk og benzin. De giver os en drøm om at hvordan verden kan være, hvis vi ikke spiller efter samfundets regler. Hvis vi tør være os selv, og ikke er nervøse eller angste for hvad andre synes om en selv. De giver os halvanden times drøm over hvad der kan ske hvis vi følger vores hjerter, og gør hvad der falder os ind og når det falder os ind.

Jeg kan lige umiddelbart komme i tanke om 3 film, hvor netop hovedpersonen er en kvinde som netop gør alt hvad man kunne drømme om. Eller rettere hvad vi måske drømmer om at vores kæreste ville gøre noget mere. Eller i det hele taget, hvordan en drømme kæreste måske ser ud og ikke mindst hvad hun gør.

SWEET NOVEMBER

Her er nogle billeder fra filmen Sweet November med Charlize Theron og Keanu Reeves.

Billeder fra SWEET NOVEMBER med Charlize Theron og Keanu Reeves.

Billeder fra SWEET NOVEMBER med Charlize Theron og Keanu Reeves.

Billeder fra SWEET NOVEMBER med Charlize Theron og Keanu Reeves.

Billeder fra SWEET NOVEMBER med Charlize Theron og Keanu Reeves.

Billeder fra SWEET NOVEMBER med Charlize Theron og Keanu Reeves.

Billeder fra SWEET NOVEMBER med Charlize Theron og Keanu Reeves.

Billeder fra SWEET NOVEMBER med Charlize Theron og Keanu Reeves.

Billeder fra SWEET NOVEMBER med Charlize Theron og Keanu Reeves.

Billede fra SWEET NOVEMBER med Charlize Theron og Keanu Reeves.

FORCES OF NATURE

I denne film spiller Sandra Bullock overfor Ben Affleck. Hun er den frigjorte, spontane og charmerende kvinde, mens Ben Affleck spiller den tørre og næsten energi forladte mand selvom han er på vej ned til sit eget bryllup.

Her er nogle billeder fra filmen.

Billede fra FORCES OF NATURE med Sandra Bullock og Ben Affleck.

Billede fra FORCES OF NATURE med Sandra Bullock og Ben Affleck.

Billede fra FORCES OF NATURE med Sandra Bullock og Ben Affleck.

Billede fra FORCES OF NATURE med Sandra Bullock og Ben Affleck.

BETTY BLUE

Et andet eksempel er den fantastiske film BETTY BLUE hvor hovedrollen spilles formidabelt og forførende af Beatrice Dalle.

Her er nogle billeder:

Billede fra BETTY BLUE med Beatrice Dalle.

Billede fra BETTY BLUE med Beatrice Dalle.

Billede fra BETTY BLUE med Beatrice Dalle.

Share the post on:

Related posts:


9 + = 13